TIBETSKÁ HOUBA

Máte rádi kefír a utrácíte za komerční produkty typu Activia, Actimel, atd.? Můžete si vypěstovat vlastní, mnohem kvalitnější a to jen za cenu mléka! Jak? Díky takzvané tibetské houbě (podobná varianta je z Kavkazu).

 

Tato houba vykazuje následující uzdravující vlivy:

- uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
- uzdravuje slinivku, játra a slezinu
- uzdravuje žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kameny
- uzdravuje žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy
- uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
- reguluje obranné látky organismu
- reguluje tlak krve
- vyvíjí antibiotika a hojí záněty organismu
- brzdí vývoj metastáz
- zpomaluje stárnutí
- zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem

 

UŽITÍ PRO JEDNU OSOBU

Dvě polévkové lžíce houby přelijeme asi 1/4 litrem nesvařeného polo- nebo plnotučného mléka. Po 24 hodinách důkladně a opatrně zamícháme dřevěnou nebo plastovou lžící a scedíme přes plastový cedník. Houba se nesmí dostat do styku s kovem! Houbu, která zůstane na cedníku, vrátíme zpět do vypláchnuté sklenice a opět přelijeme mlékem.

Ve sklenici přikryté mulem, gázou nebo papírovým ubrouskem necháme odstát 24 hodin při pokojové teplotě nebo ve spodu lednice. To provádíme 20 dnů. Na houbě se nesmí vytvořit sliz; pokud se již objevil, takové mléko se nedoporučuje pít, mohlo by dojít k bolesti břicha, popř. k průjmu. Mléko začněte pít, až houbu zbavíte slizu propráním pod tekoucí vodou.

Mléko pijte každý večer před spaním. Po vypití už nic nejezte. Nevynechejte žádný den. Po 20 dnech udělejte desetidenní přestávku. Kůra se musí opakovat tak dlouho, dokud se nedostaví zřetelné zlepšení zdravotního stavu. Dbejte na to, aby houba byla vždy zalita mlékem, jinak zhnědne až zčerná, mléko zapáchá, a houba ztrácí po asi 25 dnech zdravotní účinky. Vydrží však minimálně jeden týden ve vodě v lednici. Během desetidenní přestávky je třeba houbu čistit a zalévat čerstvým mlékem, ale nepít je. Lze ji po tuto dobu také po propláchnutí zmrazit a den před dalším použitím rozmrazit. Zdravá houba se po několika dnech zdvojnásobí. Pak ji lze rozdělit na polovinu a darovat jiným lidem (zaslat proti uhrazení poštovného) nebo sníst. Nevyhazujte rozmnoženou část houby, protože je opravdu cenná.

Pozn.: Tato houba se také nazývá Snow Lotus, Kefir/Yogurt Mushroom, atd. Nejedná se o tibetskou houbu (matsutake?), z níž se připravuje čaj Pu-erh - viz http://www.holymtn.com/tea/pu-erhtea.htm

Zdroje:

návod, diskuse - česky:

www.reiki-cz.com/ostatni/podpora/houba.htm

http://crohn.cz/upa/ColitisCrohn/product.asp?productid=212&detailSubCatCode=127&look_for=tibetsk%E1

http://www.thegate.cz/discus/messages/149/255.html?1105477667

http://mbm.dotnet11.hostbasket.com/iis/kefir.asp

http://www.gewo.applet.cz/health/kefir.htm


 

Informace (anglicky):

users.chariot.net.au/~dna/kefirpage.html

Live Kefir Grains database (světová databáze držitelů houby)

lékařské studie (angl.):

www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=12526861&dopt=Abstract

taylorandfrancis.metapress.com/index/WV7TWP2QX2VFXMGQ.pdf

diskuse (angl.):

www.healthypages.net/forum/tm.asp?m=3690&mpage=1&key=&anchor#3690

 

 

Máte-li zájem pište: hrochousek@seznam.cz a další informace z  „jiného soudku“ na http://hrochousek.wz.cz/